Výročí 100 let ČSR, podzimní úklid

27.10.2018 08:00
1. v sobotu 27. 10. 2018  proběhne každoroční podzimní úklid obce. Z důvodu oslavy 100 let ČSR v naší obci je vyhlášen tento úklid dříve než v uplynulých letech, kdy se zpravidla čekalo, až úplně spadne listí. Předpokládáme, že větší část listí bude již na zemi. Zbytek se popřípadě uklidí během listopadu nebo na jaře, podle vývoje počasí.
Žádáme občany o spolupráci při tomto úklidu zejména v pátek a v sobotu dopoledne, kdy by bylo vhodné v blízkém okolí Vašich  obydlí  nahrabat kůpky, které následně hasiči odvezou.
 ! Tento svoz neplatí pro bioodpad ze soukromých pozemků a zahrad, na který bude opět přistaven kontejner k prodejně některý z následujících víkendů. Toto přistavení bude včas vyhlášeno !
 
2. v neděli 28. 10. 2018  oslavíme také v naší obci 100.let  od vzniku samostatného Československého státu.
Organizátorem oslavy je osadní výbor spolu s místními spolky.
Zveme všechny občany k účasti na této oslavě, která proběhne od 14 hodin na návsi u základní školy.
Program oslavy: zahájení, zpráva k historii státu, vystoupení hostů, vystoupení žáků MŠ a ZŠ, sázení lípy svobody, vzkaz budoucím, zpívání hymny, salva svobody, položení kytic a věnců padlým ve světových válkách a dalším významným osobnostem. Po skončení programu venku jste všichni zváni na kávu a přátelské posezení do KD. V této souvislosti prosíme ženy o napečení sladkých dobrot, které je možno sebou do KD přinést  :-)
 
Hlášení hasičům a členům OV:
 
1. sraz hasičů a mládeže na podzimní úklid obce  je v sobotu 27.10. v 8 hodin. Doporučujeme vzít sebou teplé oblečení, nejlépe výrazných barev nebo bezp. vesty ( pohyb na silnici ) a dobrou náladu  :-)
Nářadí a teplý čaj budou zajištěny.
 
2. organizační sraz členů osadního výboru a hasičů, kteří půjdou v neděli ve vycházkových uniformách i k dopravní hlídce a členů zahrádkářů a myslivců, kteří budou v neděli též ve službě je v sobotu v 17 hodin u školy.
 
P.S. Hodně zdaru při přípravě a průběhu oslavy a hezké podzimní dny vám přeje malostarosta obce.