Školní akademie

29.05.2016 14:00

 

V neděli 29. 5. 2016 jsme na naši školní akademii pozvali nejen naše rodiče, ale i babičky, dědy, sourozence, tetičky, strýce a kamarády. Hosté zaplnili celý sál a nejdříve sledovali pohybové vystoupení dětí z mateřské školky. Po společné písni jsme už nastoupili my. Školní družina pozvala všechny přítomné do opravdového cirkusu „Lví srdce“. Veselí šašci uváděli neuvěřitelná čísla akrobatů, provazochodkyň, žongléřů, siláků, kouzelníka a krotitelky šelem.

Žáci prvního a třetího ročníku přesunuli diváky z cirkusového prostředí na daleké moře.

Se sehranou partou námořníků dopluli ke všem světadílům i k pustým ostrovům. Mohli poznat tvrdou práci námořníků i to, jak se baví, když jejich loď unáší klidné vlny.

Dále jsme divákům nabídli kousek z historie naší země. Známou pověst „Dívčí válka“ žáci druhého a čtvrtého ročníku trochu pozměnili. Nacvičili ji jako zpěvohru tak, že došlo ke smíření  mužů a žen a ti všichni už spolu žili v míru i klidu.

Byli jsme moc rádi, když jsme viděli spokojené tváře našich blízkých a že se jim všechna čísla líbila. Však jsme všichni pilně pod vedením paní učitelek trénovali naše vystoupení, společně malovali kulisy i rekvizity, tvořili kostýmy. Překonali jsme i počáteční nervozitu a „herecké“ role jsme zvládli na jedničku.

 

Mgr. Jana Láchová