Podvečerní čtení - leden

21.01.2016 18:00

 

Podvečerní čtení ve Slavkovicích - leden

 

   Opět jsme prožili velmi milé a pohodové setkání… O výbornou atmosféru se tentokrát postarala paní Zdeňka Šiborová – autorka několika dětských knížek a skvělá vypravěčka.

   Úvodem dětem popovídala o tom, jak se vlastně k psaní pohádek a příběhů dostala a jakým způsobem témata hledá a zpracovává - nejraději píše o věcech kolem sebe, které i děti důvěrně znají a jsou jim blízké. Začala psát pro svoji vnučku, takže první knížka se jmenovala Pohádky pro Rozárku – Micinka, další o zlobivém pejskovi jménem Boba či O vodníčkovi, který se stal hasičem, kterou jí ilustrovaly děti ze školy v  Nové Vsi, odkud k nám přijela…

   Nejvíc ale asi děti zaujalo povídání o vzniku knížky Kravička Berta a její strakatá cesta za slávou. Skutečný příběh šampiónky českého strakatého skotu zpracovala velmi čtivou a vtipnou formou. Křtu této knížky se ujal sám ministr zemědělství Ing. Marian Jurečka, jak mohly děti vidět na fotografiích, které jim paní Šiborová ukázala.

   Dále si děti poslechly část rozhovoru, který měla p.Šiborová v Českém rozhlasu, legrační povídání o úskalích češtiny a jejím použití v knížkách,  či o tom, jaké téma na knížku nosí nyní v hlavě…

   Děti poděkovaly za příjemný podvečer drobnými dárečky a vyjádřily přání sejít se zase někdy příště s hrdiny těchto milých dětských knížek.