Zápis do 1. třídy

22.01.2015 15:00

Zápis dětí na školní rok 2015/2016

Ve čtvrtek 22. 1. 2015 na naší škole probíhal zápis dětí do 1. ročníku. Letos přišlo 6 dětí společně se svými rodiči. Zápis jsme opět pojali netradiční formou – tentokrát se prostory naší školy proměnily ve světadíly a ze všech dětí se stali malí cestovatelé. Ti se vydali na cestu kolem světa, kde v jednotlivých kontinentech museli prokázat znalosti správného cestovatele. Hned na začátku cesty dostali mapku světa, společně zazpívali písničku „Pět minut v Africe“ a už se „rozletěli“ do dálek. V Austrálii, v Americe, v Asii, Evropě i v Africe prokazovali znalosti v různých oborech -  počítali, poznávali barvy a tvary, určovali zvířata i rostliny, četli písmena, kreslili zvířátko, dělili slova na slabiky, vystřihovali a lepili obrázek, zapínali knoflíky a zavazovali tkaničku. Ve studené Antarktidě se zahřáli cvičením – předvedli kotrmelec a šplhali do výšky. Za splněné úkoly dostávali do svých mapek razítka zvířat, která žijí na daném kontinentě.

Cesta světem byla dlouhá, ale naši cestovatelé se šťastně navrátili domů – pořádně hladoví a žízniví. Všechny úkoly splnili na jedničku. S chutí se vrhli na občerstvení, které pro ně připravili v praktických činnostech školáci – jablečný štrúdl, povidlové taštičky a skořicové sušenky. I rodiče dětí si ke kávě dali pár kousků a moc i jim chutnalo.

Venku se už setmělo, ale děti domů nespěchají. Nějak se jim v „opravdové“ škole zalíbilo. Odnášejí si na památku papírového lvíčka a věříme, že i pěkný zážitek.

Mgr. Jana Láchová