Svět poníků - květen

31.05.2017 10:00

 

Rainbow Dash

   Duhová Dáša je nebojácná, věrná, taky umí létat a tím tvoří duhu.

   Z těchto vlastností a dovedností jsme vycházeli při našich činnostech. Nakreslili jsme si její znamení ( duhový blesk a bílý mrak) a věnovali se „počasí“ – učili a vysvětlili jsme si značky, vytvářeli vlastní, zapisovali každý den,  jak je venku. Taky jsme si vytvářeli duhu – z víček, kreslenou, mícháním barev, výrobou duhových náramků a přívěsků…

    Na Svátek matek jsme se rozhodli, že našim maminkám sneseme „modré z nebe“ –  přátelská výzva tedy spočívala v tom, darovat mamince něco neobvyklého a nečekaného kromě srdíček a přání, která jsme vyráběli. A tak se některé maminky dočkaly překvapivého úklidu pokojíčků, květin, neobvyklých výrobků či snídaně s kávou do postele :-).

   Další Dášinou dovedností je létání - vyráběli jsme vlaštovky a uspořádali Velké závody o nejrychlejší i nejkrásnější vlaštovku.

   Povídali jsme si, co to znamená věrnost. A protože se právě konalo MS v hokeji, uvědomovali jsme si věrnost na příkladu fandění jednomu týmu – kluci ( i holky) kreslili dresy, vlajky, sestavovali tabulky a hlavně fandili!

   Duhová Dáša se vesele vrátila mezi kamarády do Světa poníků.

 

Ivana Staňková