Svět poníků - březen

31.03.2017 13:00

 

Big McIntosh -  „Velký Meky“ - je pracovitý silák, který miluje své hospodaření na farmě a  moc toho nenamluví…

   Začali jsme si tedy víc všímat probouzející se přírody  -  poznávali jsme na vycházkách ptáky, mladé rostlinky či změny na stromech, sledovali práce na polích a zahradách, počasí, povídali si o zvířecích mláďatech. V družině jsme si vyseli semínka řeřichy a čekali, za jakou dobu si můžeme pochutnat na mladých výhoncích. Kluci s chutí kreslili zemědělské stroje, stavěli jsme z víček květiny, kreslili skřítky, kteří „tvoří jaro“, vyráběli jarní dekorace na výzdobu družiny.

   Protože toho Meky moc nenamluví, zkusili jsme se i my domlouvat beze slov – naučili jsme se prstovou abecedu jednoruční i dvouruční. To byla legrace, když nás prstíky nechtěly poslouchat J.

   Během celého března jsme v tělocvičně i venku plnili disciplíny „Siláka družiny“.

   Poprvé za dobu našeho soutěžení nezískaly některé děti dostatek razítek do Ponydeníčků a Meky se nemohl vrátit mezi kamarády do Světa poníků! Zaskočené děti tři dny společně přemýšlely, jak to napravit – při hlasování z několika jejich návrhů vyhrál nápad Honzíka: všichni musí absolvovat překážkovou dráhu v přírodě, nazvanou Cesta pro záchranu Mekyho.

   Nakonec nás tedy Meky naučil ještě něco navíc: umět se domluvit a táhnout za jeden provaz...

Ivana Staňková