Pokračování celoročního projektu RAČTE VSTOUPIT

14.02.2016 14:00

 

    Prosincové téma znělo Zvířecí umělci. Popovídali jsme si o všech druzích zvířat, která lze v cirkusech vidět, a taky jsme dlouze probírali, co je etické - jak zvířátka učit, jak je netrápit, čím je krmit… Protože všechny cirkusy prožívaly předvánoční těšení, dohodli jsme se, že tentokrát vytvoříme společnou vánoční přehlídku pohádek JAK ZVÍŘÁTKA V CIRKUSE SLAVILA VÁNOCE –  tak, že budeme mít zadáno 10 slov a každý se s tím „popere“ po svém. Vznikly pohádky kreslené, psané, namluvené.. Všichni projevili neskutečnou fantazii. My z cirkusu Lví srdce jsme přispěli krátkými pohádkami, které děti v duchu předvánoční rodinné pohody tvořily doma s pomocí rodičů. Moc se jim povedly, jedna byla dokonce veršovaná. Nejkrásnější ale bylo, že jsme si se svými kamarády z jiných cirkusů posílali vánoční dárečky. To bylo těšení na balíčky, obálky a spěšné zásilky J. My jsme pro ostatní vytvořili kalendář, na který jsme dali fotky upravované v programech, které jsme se díky eTwinningu naučili používat.

   V lednu jsme vkročili do Říše akrobacie. Od počátečních zkoušek balancování a rovnováhy jsme přešli k žonglování, artistickým dovednostem a krasojízdě! Dokonce jsme si troufli na artistické zkoušky, kde jsme předváděli svoje schopnosti na trampolíně, s lanem, s míčky,

s tyčemi či na lavičce. Soutěžní družstvo pod vedením Veroniky dokonce secvičilo krasojezdecké vystoupení se židličkami J. Ale trénovat se dá i venku, takže jsme cvičili, kde se dalo – na pařezech, pohyblivé kládě či koulích sněhu. Nakonec jsme svoje „silácké kousky“ nafotili, abychom ukázali, že naše trénování přineslo ovoce.

 

Fotografie a videa můžete shlédnout zde.

Ivana Staňková