Celoroční družinová hra RAČTE VSTOUPIT končí…

10.06.2016 10:00

 

   V dubnu jsme se podívali do zákulisí cirkusů, protože jak napsal Eduard Bass: „Cirkus je krásné zařízení, ale žádá, aby se v něm umělo všechno“. Povídali jsme si a taky vyzkoušeli různé profese – od stavěčů šapitó, krmiče zvířat přes prodavače lístků či občerstvení až po švadleny a kostymérky… Natočili jsme videopozdrav pro kamarády, kteří se zúčastnili cirkusového setkání v Těšovicích.

    Květen  měl téma O přestávce (https://youtu.be/72xhiLrcSCw ), takže jsme vymýšleli, čím diváky v cirkuse o přestávce zabavit – připravovali jsme občerstvení, tvořili různé hlavolamy a rébusy,  a  taky sami zkoušeli nápady a úkoly od kamarádů z jiných cirkusů. S kamarády z cirkusu Placirk jsme skypovali a povídali si o svých cirkusových zážitcích.

Kromě toho jsme se pilně připravovali na naše vystoupení CIRKUS JE TU v rámci školní akademie (https://youtu.be/SrVk5q2c6VM). Vytvářeli jsme pamětní list a dárky pro kamarády z cirkusu TwingRing ze Stráže, protože mělo dojít k prvnímu setkání  principálek J.

   V červnu  téma zní Cirkus Paciento. Vše, co jsme během roku zažili a vytvořili je shrnuto ve sborníku „Račte vstoupit“, který u nás i na Slovensku nabídneme zdravotním klaunům, kteří je mohou využít při své práci s dětmi v nemocnicích.

   Kromě toho nás čeká vyhodnocení v rámci naší družiny, kde jsme ještě navíc soutěžili

v získávání míčků do kouzelných klobouků – brzy zjistíme, která parta jich během roku nasbírala nejvíc. Sami si ještě vytváříme knížku „Račte vstoupit aneb Jak jsme si užili školní rok 2015/16“.

 

 A jak vlastně jsme si ten rok užili?! Svoje názory píšeme na e-nástěnku Náš rok s cirkusem na stránce https://twinspace.etwinning.net/9510/home, tak posuďte sami….

  

Ivana Staňková