Celoroční družinová hra pokračuje - říjen

30.10.2015 09:00

Celoroční družinová hra pokračuje

 

(Vše k vidění na: twinspace.etwinning.net/9510/home)

 

    Říjnové téma bylo nazváno KOUZLA A ČÁRY. Cíle jsme měli tři:  poznávání zákonitostí přírody na základě jednoduchých pokusů, rozvíjení jemné motoriky při provádění pokusů i „kouzel“ a v součinností s partnery vytvoření společného zásobníku krátkých videí. A tak jsme nejdříve shlédli několik kouzelnických vystoupení na internetu, procvičili si prstíky pomocí různých cvičení s říkadly a pak už jsme si kouzla nacvičovali sami. Bylo u toho spousta legrace a hodně jsme se toho naučili – především trpělivosti J.

   Potom jsme se zaměřili na „kouzlení“ fyzikální“ a dělali pokusy s vodou, olejem, přírodninami… Na video se můžete podívat zde.

 

   Listopad se nesl v duchu legrace a zábavy, protože téma se jmenovalo ŠAŠOVINKY.

Třemi úkoly bylo: literárně a výtvarně zpracovat téma klauni a šaškové, orientovat se v oblasti umělců pantomimy a vkusné zábavy a hlavně nacvičit vtipné scénky k pobavení ostatních. Takže jsme šašky kreslili, stříhali, skládali, modelovali, stavěli z Lega… až jsme měli strach, že na nás vyskočí i z krabičky na svačinu. Také jsme vymýšleli básničky a vymýšleli legrácky na naše jména. Hlavní činností však bylo nacvičování a následné předvedení klaunských vystoupení. Neuvěříte, kolik talentů u nás máme! Podívejte se na video 1 a video 2.