Advent v naší škole

21.12.2015 13:00

 

   I když začátkem prosince pohled z okna ukazoval spíš na jaro, děti v ZŠ ve Slavkovicích se nedočkavě začaly připravovat na Vánoce. Vyzdobily si třídy i ostatní prostory školy, ozdobený stromeček stál i před školou. Ve třídách a v družině si vyrobily adventní kalendáře a věnce, aby každodenní posezení u nich ukrajovalo den po dni …

    Mikuláš za námi tentokrát nepřišel, ale zato čert nechal ušmudlaný vzkaz plný chyb, že čeká na půdě a těší se na „hřýšňýky“. Statečné děti se opravdu překonávaly a strašidelnou cestou si došly až za čertem pro perníčky… a recitovaly, a slibovaly!

    Milým zastavením v předvánočním shonu byly „Dílničky“ – společné tvoření rodičů a dětí, zpestřené vystoupením s písničkami, posezením s kávou a ochutnávkou dobrot, které připravily děti s p. učitelkami.

    V neděli 14. 12. v podvečer naše děti společně s dětmi z MŠ a staršími spolužáky zazpívaly pásmo koled při tradičním rozsvěcení vánočního stromku před kostelem. Přítomným hostům rozdaly malé keramické dárečky.

    Děti ze školní družiny prožily veselé odpoledne při vánočních hrách a soutěžích, které pro ně připravil Roman Žák – vedoucí kroužku Rošťáci.

    V pondělí 21. 12. si užily společnou nadílku děti v družině a v úterý bylo připraveno nadělování ve třídách. Aby čas do nadílky rychleji uběhl, uspořádali jsme si Vánoční turnaj ve hře Kufr (hádání slov podle nápovědy). Rozlosované dvojice prošly třemi koly a nakonec ta nejlepší získala zlatého vánočního kapra a kouzelné tužky. Při nadílce se opět ukázalo, jak si děti s vlastnoručně vyráběnými dárečky dávají práci, aby obdarovaným udělaly radost.

 

   Teď už je před námi rok 2016 a věříme, že i on bude v naší školičce pestrý, veselý a spokojený. Vždyť co lepšího můžete od dětí slyšet, než: „Já se moc těším na Vánoce, ale pak už bych šla hned do školy!“