Celoroční hra ve školní družině

05.10.2016 07:00
 

SVĚT PONÍKŮ – MY LITTLE PONY

podle pilotní verze školního projektu My Little Pony  
 

Naše družina v letošním roce opět zkouší něco nového - společně 

s několika školami v ČR a s použitím dodaných materiálů (sešitky, samolepky, drobné odměny) tuto hru vyzkoušíme a na závěr předáme tvůrcům závěrečnou zprávu o realizaci projektu v naší družině, svoje poznatky, vylepšení či nápady pro konečnou oficiální verzi.

   Průběh hry spočívá v tom, že se děti během 10 měsíců učí respektovat sebe samé a zároveň chápat a přijímat druhé takové, jací jsou. Po celý školní rok se budou každodenně setkávat s poníky, kteří představují různé lidské charakterové vlastnosti. A budou plnit úkoly pro jejich záchranu, protože hned na začátku září se nám jich 10 ztratilo….

   Cílem hry je ukázat dětem prostřednictvím poníků správný příklad, jak by se lidé k sobě mohli a měli chovat.

 

   Začínáme. V září jsme se pokoušeli navrátit do Světa poníků

AppleJack = naši Jablíčkovou Janču J. Protože je dobromyslná, upřímná, pohybově nadaná a zajímá se o životní prostředí, i my jsme se pokoušeli napodobit její vlastnosti a dovednosti – a tak jsme se seznamovali s prvňáčky a snažili se ulehčit jim vstup do nového prostředí a kolektivu, hodně jsme sportovali a trávili čas na hřišti a v lese, sbírali přírodniny, tvořili, a také z přineseného ovoce a zeleniny mixovali a ochutnávali zdravé nápoje. Na závěr jsme si dokonce upekli jablečný závin.

   Plněním úkolů, účastí v různých aktivitách a soutěžích, a také chováním k sobě navzájem získávaly děti dva druhy razítek různé hodnoty do svých Ponydeníčků. Tři nejlepší “sběratelé“ razítek měli právo nalepit samolepku poníka se svými podpisy na plakát - AppleJack  je zachráněna a zpátky ve světě svých kamarádů….